Tagged: baju group

Bagaimana Saya Berminat Buat Bisnes Cetak Tshirt

Bagaimana Saya Berminat Buat Bisnes Cetak Tshirt Masih ingat lagi saya sewaktu masih belajar 17 tahun yang lalu. Aktiviti berpersatuan memang banyak ketika itu. Dan kebanyakkan persatuan2 ini mempunyai baju seragam masing2. Tak kiralah persatuan di kolej kediaman mahupun persatuan peringkat universiti. Masing2 ada seragam tersendiri. Setiap kali ada aktitivi maka adalah juga tshirt khas dibuat. Memang penuh dengan tshirt lah dalam loker. Masih tidak lupa ketika saya menjadi AJK untuk majlis konvokesyen universiti, team kami perlu mencari sponsor untuk baju yang dipakai oleh krew majlis. Dan ketika itu penajanya yang kami dapat adalah MarryBrown. Ketika majlis konvo berlangsung, terasa…

Read more »



Cetak Baju Takraw Darwisy MeRTaC Circuit 1 2017

CopBaju#54h-Silkscreen-Baju-Takraw-Mertac-Cup-2017

Cetak Baju Takraw Darwisy MeRTaC Circuit 1 2017 Hai, apa khabar? Didoakan semoga anda sihat dan dikurniakan limpahan rezeki dari Nya. Selepas hari raya Aidilfitri tempoh hari, ini baru ada kesempatan untuk update entri kat blog Cop Baju 🙂 Kekangan masa menjadi faktor kenapa jarang bersiaran. Al maklumlah, belum mencapai piawaian untuk menjadi blogger sepenuh masa. Kerana komputer dan telefon bukanlah gadget yang dapat dipegang selalu. Jadi perlu ambil mood yang panjang untuk mula menaip. Baiklah, untuk catatan kali ini cuma nak berkongsi salah satu tempahan baju hasil cetakan dari kami yang sempat diambil gambar. Ada juga memang sengaja kami tak…

Read more »



Salam Aidilfitri 2017

Salam Aidilfitri 2017 Hai, dan apa khabar? Didoakan semoga anda sihat dan dikurniakan limpahan rezeki dari Nya. Lama tak bersiaran ye.. hehe. Alhamdulillah, Syawal bakal menjelang berbaki sehari sahaja lagi. Bagaimana persiapan raya tahun 2017 ni? Banyak ke buat kuih raya? Semoga Aidilfitri anda kali ini merupakan Aidilfitri terbaik buat anda. Dalam kesempatan ini, kami warga Cop Baju Printing ingin mengucapkan Salam Aidilfitri, Selamat Hari Raya Maaf Zahir & Batin. Salam Kosong Kosong. Maafkan jika ada kekurangan dari pihak kami sepanjang berurusan dengan kami. Sambil2 tu jom lihat juga gambar produksi minggu terakhir Ramadhan kali ini. Tempahan baju family day /…

Read more »



Cetak Baju Polo Pasak Impian Batu Gajah

CopBaju-Cetak-Uniform-Pasak-Impian-Perak

Cetak Baju Polo Pasak Impian Batu Gajah, Perak Hai, dan apa khabar ? Alhamdulillah bagi kami tempahan cetak baju di bulan Ramadhan yang mulia ini masih ada dan berterusan. Cumanya kami tak sempat nak update blog dengan kerap 🙂 Baiklah tempahan baju polo atau baju berkolar merah ini datangnya daripada syarikat kejuruteraan Pasak Impian Enterprise, Batu Gajah, Perak Darul Ridzuan. Tempahan ini dah lama siap sebenarnya. Satu batch dengan tempahan baju berkolar Samtech Global Solutions sebelum ni. Menggunakan kain dari jenama Oren Sport iaitu HC 0105 RED. Kain nya yang tebal dan sangat selesa terdapat pilihan size dari XS hinggalah 3XL. Jika anda nak…

Read more »



Cetak Baju Berkolar Samtech Seri Iskandar

CopBaju-Cetak-uniform-Samtech-Pc

Cetak Baju Berkolar Samtech Seri Iskandar, Perak Hai, dan apa khabar ? Yeahh puasa dah dekat hehe 🙂 Kami ingin mengambil kesempatan ini utntuk mengucapkan Salam Ramadhan 1438H /2017 & Selamat berpuasa. Tingkatkan amalan mulia serta banyakkan ibadah kita. Ok, tempahan baju ni daripada Samtech Global Solutions Sdn. Bhd. Warna merah menjadi pilihan. Baju ni dari Katalog Oren Sport, HC 0105 RED. Kain dia memang tebal dan sangat selesa iaitu 230gsm dan diperbuat dari campuran 60% cotton dan 40% polyester. Terdapat dari size XS hingga 3XL. Nak tengok Katalog Oren Sport boleh klik menu kat atas tu. Menu Katalog Online ~…

Read more »



Cetakan Gold Baju Endah Sari Motorsport

Copbaju#Istimewa Cetakan Gold Baju Endah Sari Motorsport

Cetakan Gold Baju Endah Sari Motorsport Hai, dan apa khabar ? Didoakan korang sihat2 hendaknya 🙂 Ok, baju tempahan daripada Endah Sari Motorsport ni dah lama siap sebenarnya. Baru sekarang berkesempatan nak upload kat blog. Sebelum ni kami dah upload kat facebook kami. Baju ni sepenuhnya hasil design kami. Customer kami Encik Wan memberi panduan apa yang dikehendaki. Dan beliau meminta untuk bajunya dicetak menggunakan dakwat khas iaitu, dakwat emas atau Gold ink. Alhamdulillah hasilnya memang mengancam. Bersinar2 bila terkena cahaya. Memang istimewa habis bila pakai. Tambah kacak bergaya lah Encik Wan kita dengan team beliau hehe



Tempahan Baju Crew KFC Batu Gajah

Copbaju#51g-cetak-tshirt-crew-kfc

Tempahan Baju Crew KFC Batu Gajah, Perak Hai, dan apa khabar ? Bertemu lagi kita di hari Jumaat yang indah ini. Tak lama lagi dah nak puasa ye.. Alhamdulillah semoga Ramadhan kali ini kita dapat meningkatkan lagi amalan kebaikan kita. Berbalik kepada catatan kali ini. Alhamdulillah kami di Cop Baju Printing menerima banyak tempahan baju. Kebanyakkan nya daripada rakan2 niaga kami. Namun tempahan baju crew KFC Batu Gajah, Perak ini  adalah salah satu tempahan terus daripada pelanggan kami Encik Amzar.



Minggu Yang Padat Dengan Tempahan

Minggu Yang Padat Dengan Tempahan Hai, dan apa khabar 🙂 Bertemu lagi kita. Alhamdulillah, minggu ni kami full house menyiapkan tempahan printing dari customer dan juga rakan niaga kami. Untuk kali ni kita tak nak cerita panjang, biar gambar yang berbicara. Antara job2 (gambar yg sempat kami rakam) dari rakan niaga kami yang sentiasa menyokong kami. Dulu, kini dan selamanya hehe Terima kasih buat rakan2 niaga kami.



29 Pilihan Warna Baju Untuk Cetak Baju

29-warna-t-shirt-roundneck-cotton-untuk-cetak-baju

29 Pilihan Warna Baju Untuk Cetak Baju Hai, apa khabar 🙂 Semoga korang sihat & dimurahkan rezeki. Kali ni kami nak update berkenaan kain yang selalu kami gunakan untuk printing dan yang selalu menjadi pilihan ramai serta variasi warna2 baju yang ada. Terdapat sebanyak 29 warna baju yang boleh korang pilih. Dari warna cerah sehinggalah warna gelap. Semua cantik2 belaka.



Nak Tempah Baju Rewang Tapi Tak Ada Design?

Copbaju#10-Design-Baju-Rewang-Readymade

Nak Tempah Baju Rewang Tapi Tak Ada Design? Hai, apa khabar 🙂 Semoga korang sihat & dimurahkan rezeki. Berita baik untuk bakal2 pengantin raja & puteri sehari 🙂 Nak tanya sikit ni? Korang dah tempah belum baju rewang untuk majlis korang tu? Nak tak saudara mara korang pakai baju yang seragam masa tu dengan design yang memikat semata2 nak raikan majlis korang? Dan memori ni akan kekal abadi sehinggalah korang beranak pinak. Rugilah kalau korang cakap taknak kan.. hehe Okay2.. korang jangan risau. Sebab kami kat Cop Baju Printing ni sedia nak tolong korang. Kami boleh siapkan baju majlis kahwin korang…

Read more »



Promosi Cetak Baju Family Day RM10.00

Copbaju#10-Design-Menarik-Ready-made-Cetak-Baju-Family-Day

Promosi Cetak Baju Family Day RM10.00 Sehelai Hai, apa khabar 🙂 Semoga korang sihat & dimurahkan rezeki. Cop Baju Printing kini kembali lagi dengan promosi hebat. Kali ni kitaorang buat promosi untuk print t-shirt family day pulak. Kitaorang yakin, korang mungkin dah plan lama kan nak buat family gathering. Tapi terbantut bila pikir nak kena cari design lagi, nak cari kedai yang boleh print harga berpatutan tapi berkualiti.. hmm pening2…



10 Design Readymade Cetak Baju Family Day

Copbaju#10-Design-Menarik-Ready-made-Cetak-Baju-Family-Day

10 Design Readymade Cetak Baju Family Day Apa khabar dan Salam Cop Baju. Kami berharap anda sihat lah ya dan sentiasa dimurahkan rezeki 🙂 Alhamdulillah, tempahan baju family day memang sentiasa mendapat sambutan saban tahun. Apa yang menarik tentang baju family day ni adalah kepelbagaian warna-warna baju yang ditempah pelanggan. Memang ceria! Dan sudah pastinya, keseronokan yang tidak dapat dilupakan apabila dapat berkumpul bersama kaum keluarga setelah sekian lama tak berjumpa. Pakai pulak baju dengan warna dan design yang sedondon. Namun nak buat baju family day tu, kadang-kadang perancangan tertangguh kerana tak ada design dan kekangan masa untuk menempah baju tersebut….

Read more »



Sulaman Baju Tshirt, Baju Korporat dan Tuala

Copbaju#49f-sulaman-berkomputer-yang-cantik-dan-kemas

Sulaman Baju Tshirt, Baju Korporat dan Tuala Cop Baju Printing bukan hanya mencetak baju. Untuk makluman kami juga ada menawarkan kepakaran kami dalam perkhidmatan sulaman. Pelbagai jenis sulaman berkomputer atau embroidery kami terima antaranya sulaman logo, sulaman nama individu, sulaman nama syarikat, sulaman name tag sekolah, sulaman produk untuk cenderahati dan lain-lain lagi. Sulaman berkomputer yang ditawarkan oleh CopBaju Printing mencakupi pelbagai jenis baju dan material seperti t-shirt, jersi microfibre, baju polo (honeycomb), baju korporat (F1), tuala, bag, kotak pensel, vest, tudung, dan banyak lagi.



Promosi Cetak Baju Murah RM10.90 Sehelai

Cop-Baju-Promosi-Cetak-Baju-Murah-Ipoh

Promosi Cetak Baju Murah RM10.90 Sehelai Cop Baju Printing kini sedang mengadakan promosi firesale cetak baju murah hanya RM10.90 sehelai. Harga cetak termasuk sekali baju. Best gila kan! Promosi yang julung kali diadakan. Hanya untuk bulan Januari 2017 sahaja. Ya, kami memang serius nak bagi diskaun gila-gila ni buat anda semua. TERIMA KASIH! TERIMA KASIH! TERIMA KASIH! Terima kasih kerana telah menyokong CopBaju.com selama ini dan teruskanlah  sokongan padu anda tersebut sampai bila-bila.



Selamat Tahun Baru

Copbaju-Selamat-Tahun-Baru-2017

Salam Cop Baju dan Selamat Tahun Baru 2017, Momen terindah tahun baru 2017. Alhamdulillah kita masih diberi kesempatan oleh-Nya merasai momen terakhir tahun 2016 ini. Mungkin lakaran sejarah semalam tidak semuanya indah. Namun biarlah ianya berlalu. Sambutlah harapan hari esok dengan usaha yang lebih gigih. Semoga usaha kita di tahun baru ini akan memberikan kita kebaikan dan keberkatan.



Cetak Baju Pameran Pengantin Kedah 2017

Copbaju-cetak-baju-murah-pameran-pengantin-malaysia

Cetak Baju Pameran Pengantin Kedah 2017 Nak cetak baju design sendiri dengan kami tak? Kalau ada jangan segan untuk hubungi kami tau.. Apa khabar dan Salam Cop Baju semua 🙂 Ok, berbaki cuma 3 hari sahaja lagi sebelum kita meninggalkan tahun 2017. Selamat menyambut Tahun Baru 2017. Awal tahun 2017 ini akan berlangsung satu pameran pengantin terbesar di Kedah yang akan di adakan di Star Parade, Alor Setar. Pameran yang diberi nama Pameran Pengantin D’Aman ini hanya diadakan sebanyak 3 kali setahun sahaja. Event ini akan berlangsung selama 3 hari bermula dari 6 – 8 Januari 2017. Pelbagai aturcara menarik disediakan oleh…

Read more »



Cetak Baju Bengkel Taiping Perak

Copbaju#41e-ceatk-baju-bengkel-fendi-motorsport-taiping

Cetak Baju Bengkel Taiping Perak Nak cetak baju bengkel dengan kami tak 🙂 Apa khabar dan Salam Cop Baju, Pejam celik pejam celik, dah nak hujung tahun dah. Alhamdulillah kami di Cop Baju Printing menerima tempahan yang menggalakkan daripada pelanggan. Tak menang tangan kami dibuatnya. Sampai nak update blog dengan facebook pun asyik tertunda sahaja. Itupun kami terpaksa pilih yang mana sempat je untuk di update. Kalau nak masukkan semua, tak jalan pulak kerja production nanti hehe



Lagi Tempahan Cetak Baju Design Sendiri

Copbaju#39g-cetak-baju-family-trip-ke-penang

Lagi Tempahan Cetak Baju Design Sendiri Nak buat tempahan cetak baju design sendiri tak! Salam Cop Baju buat semua 🙂 Tinggal lagi beberapa hari kita bakal beralih ke tahun baru 2017. Dalam bulan cuti sekolah ni, banyak la tempahan untuk mencetak baju kelas dan baju family. Tempahan Cetak Baju Pertama datang daripada Teluk Intan, Perak. Tema baju family trip. Berbekalkan baju berwarna Purple, dengan cetakan satu warna di depan dan di belakang, tempahan berjaya disiapkan sebelum dateline customer.



5 Langkah Tukar Imej Jadi Kesan Pensel

5 Langkah Tukar Imej Jadi Kesan Pensel Assalam semua & Salam Cetak Baju, Kali ni Admin nak kongsi tutorial mudah bagaimana menukar imej realistik menjadi imej dengan kesan pensel. Peralatan yang diperlukan adalah perisian Photoshop dan juga kreativiti korang 🙂 LANGKAH 1 Mula-mula sekali, buka imej atau gambar yang ingin digunakan. LANGKAH 2 Tekan kekunci Ctrl+J untuk duplicate gambar tersebut menjadi Layer 1 Tekan kombinasi Shift+U untuk menjadikan imej grayscale



Cetak Baju Kelas Minima 10 Helai

Copbaju#14e-cetak-baju-kelas-minimum-order-10-helai

Cetak Baju Kelas Minima 10 Helai Salam cetak baju & Assalamualaikum, Berjumpa lagi kita. Kali ini Admin nak kongsi job yang telah disiapkan dan sempat di snap. Tempahan pertama ni datang nya dari Sarawak. Ha jauh kan, sebab kami kat Ipoh je.. Walau macam mana pun, tiada masalah kerana zaman sekarang ni ada pelbagai cara untuk kita berhubung dengan pantas dan mudah. Dengan kemudahan aplikasi percuma seperti whatsapp, telegram, instagram dan fb, semua tempahan baju dapat diuruskan dari hujung jari sahaja. Ok lah, berbalik kepada tempahan dari Sarawak ni, baju ni simple je design dia. Print satu warna size A3…

Read more »



Cetak Baju Online

Copbaju#13f-tempah-cetak-baju-online-murah-di-ipoh

Cetak Baju Online di CopBaju.com Assalamualaikum & Salam Sejahtera, Selamat datang diucapkan kepada semua. Ini merupakan nukilan pertama di blog Cop Baju ini. Alhamdulillah, web ini dapat dilancarkan dengan jayanya. Kami berhasrat menjadi sebuah kedai cetak baju online yang tersohor & menjadi pilihan ramai rakyat Malaysia suatu masa nanti hehe 😉 Dalam proses menyiapkan web ini, memang ambil masa sikit sebab Admin perlu setup sendiri, jadi banyak trial & error berlaku, namun segalanya berjaya dihadapi.. sukses hehe 🙂 Ini merupakan pelaburan aset maya jangka panjang kami. Dengan adanya web Cop Baju ni, dapatlah kami menyampaikan informasi mengenai servis kami terus kepada…

Read more »